top of page

Change your world with the Butterfly Effect...

Sinds ik mijn passie voor creativiteit heb hervonden, ben ik meer gaan leven voor de dingen die mij echt gelukkig maken. Als kind was ik het liefste creatief bezig. Boekjes knutselen waarin ik verhaaltjes schreef, tekenen en schilderen, ja creëren was mijn ding. Totdat het leven mijn focus veranderde en ik mijn creativiteit liet voor wat het was. De focus ging naar de buitenwereld, een maatschappij die gericht is op 'wat we van jou verwachten'. Een goede studie afronden, die topbaan krijgen en maandelijks veel cijfertjes op je bankrekening bewonderen. Ik spreek steeds meer mensen, die deze weg bewandeld hebben, maar tot de conclusie zijn komen, dat ze iets doen waar ze niet gelukkig van worden 'het is helemaal niet wat ik wil'. Zitten met een burn-out op de bank door een te lange uitputtingsslag om maar te kunnen voldoen aan onhaalbare idealen. Streef je naar perfectie dan streef je naar het onhaalbare. Ik ben van mening dat het gaat om imperfectie tonen, vallen en opstaan, durven tonen dat je kwetsbaar bent en accepteren dat je imperfecties je maken tot wie je bent.

We leven in een wereld waarin keuzemogelijkheden ons het hoofd op hol brengen, geld, succes en materialisme als maatstaf worden gebruikt en social media ervoor zorgt dat we onze levens met elkaar gaan vergelijken. Zoveel externe factoren die ons afleiden van de innerlijke rust waardoor onze stem steeds meer op de achtergrond verdwijnt. Deze stem vormt onze potentie waarin we ons graag willen ontwikkelen, dat wat écht bij ons past en ons gelukkig maakt. Ook ik was mijn stem verloren en ben zoek gegaan naar woorden om de zingeving van het leven te vinden. Schrijven is altijd mijn innerlijke stem geweest. Ik pakte pen en papier, waarbij ik zonder na te denken een gedicht opschreef. Ik keek er met verbazing naar en vroeg me af, hoe ik deze woorden op papier kreeg zonder er over na te denken. Zodra ik ratio los liet en naar mijn gevoel luisterde, waren daar de juiste woorden. Ik ben steeds meer naar mijn eigen stem gaan luisteren die me terug bracht naar het creëren, dé passie in mijn leven. Passie is wat je kracht, energie, hoop en geluk geeft. We verliezen dit door de stress of weten niet hoe we dit deel kunnen ontdekken omdat we te afgeleid zijn door de externe factoren. Het item bewustwording en zingeving wordt steeds groter en we hebben het nodig! Steeds meer mensen gaan opzoek naar het vinden van hun innerlijke stem, omdat ze tot stilstand zijn gebracht door stress of burn-out. Stress wordt gezien als negatief, maar het leert ons juist om dieper te kijken naar wie we zijn en van richting te veranderen. We willen allemaal een manier van leven die ons gelukkig maakt en daarbij hebben we inspiratiebronnen en nieuwe rolmodellen nodig.

The butterfly effect

Mijn passie voor schrijven, wens ik te gaan voorzetten door het opzetten van een blog.

Met als doel mensen te inspireren en te ondersteunen bij het vinden van hun innerlijke stem die kracht, energie en geluk geeft. Op mijn website kun je een rubriek voor gedichten vinden en op mijn blog kun je lezen over psychologische thema's zoals persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mijn zoektocht naar een naam, die uitdraagt waar ik voor sta, kwam ik uit bij een vlinder....The Butterfly Effect. Dit is een interessante theorie die je voor verdere uitleg kunt bekijken in onderstaand filmpje.

Kort en krachtig staat het voor: small steps, big changes.

In de psychologie benadrukt het hoe kleine stappen of veranderingen zich kunnen ontwikkelen tot een groot effect. In het boeddhisme komt dit overeen met het inzicht van bewust leven, acties en woorden wijs kiezen. Dit is wat ik uit wens te dragen met The Butterfly Effect. Wens je iets te veranderen in je leven? Begin dan met kleine stapjes!

Find me on Instagram @

One act of kindness activiteiten

Komende tijd ga ik one-act-of-kindness acties onder de aandacht brengen, waarin positief inspireren centraal staat. Mijn eerste one act of kindness actie is het deelnemen als vrijwilliger aan de ‘Week tegen Eenzaamheid’ door het organiseren van een activiteit. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam en dit vraagt om aandacht. In de Week tegen Eenzaamheid van 27 september t/m

6 oktober wordt er aandacht gevraagd voor dit probleem en helpen we mensen met het maken van contact en verbinding. Zou je graag een one act of kindness actie willen uitdragen, meld je dan aan als vrijwilliger op https://www.samentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid

In mijn volgend artikel breng ik het thema eenzaamheid onder de aandacht en hoe onze innerlijke stem hier een rol in speelt!

Tot dan!

Liefs,

Nadine17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page