top of page

VENLOOSE KUNST SNUUTJES

'Niet teveel gamen want daar krijg je vierkante ogen van! Beter ga je schilderen, daar krijg je schilder ogen van!' Lees het verhaal van de kleine kunstenaar Minggus.Sinds vorig jaar september is dit snuutje begonnen met schilderen. Hiervoor was hij vooral actief met tekenen en is via zijn moeder, Marieke, op schilderles bij Atelier Nina Moon gekomen. Minggus maakt me altijd aan het lachen en ik ben nieuwsgierig naar zijn verhaal over creativiteit.


Waar werk je op het moment aan Minggus? "Mijn moeder is een boek aan het schrijven en dit schilderij wordt de voorkant van het boek."

Marieke werkt op het moment aan een informatief boek dat kinderen een leerzaam beeld geeft over de gevangenis. Ik zie Minggus vrolijke poppetjes schilderen en vraag hem wat hij zo leuk vind aan schilderen. "Ik vind heel veel leuk aan schilderen. Dat vind ik een moeilijke vraag. Mijn familie vind het leuk als ik schilderijen voor ze maak. Ik wil later wil graag kunstenaar worden zodat ik mijn schilderijen kan verkopen. Of een bedrijf waar kinderen kunnen schilderen...net zoals Ankie!" Van alle schilderijen die Minggus in het atelier gemaakt heeft, vind hij het schilderij met de schildpad het mooiste.

"Heb je deze schilderen ergens in je kamer hangen Minggus?"

"Nou, nee dat niet want als het donker wordt dan gaan de gezichten op de schilderen misschien wel bewegen." Minggus lacht.Wat zou je tegen zeggen die kinderen die nog niet schilderen?

Niet teveel gamen, maar schilderen. Van gamen krijg je vierkante ogen en van schilderen krijg je schilder ogen. Dat is beter voor je. We beelden ons beide in hoe schilder ogen eruit zien en beginnen te lachen. Naast schilderen is Minggus actief op de scouting.

"Wat moet je doen op de scouting Minggus?" Hij kijkt me aan en antwoord: "wat moet jij doen? Mij helpen met dit schilderij misschien?" Minggus begint te grinniken. Heerlijk hoe direct en vooral oprecht hij is.


Heb je nog meer vragen Nadine? Jazeker!

Als je een grote tekening op het stadhuis mag maken, wat zou dit dan zijn?

"Een grote dolfijn met armen en benen." Waarop Minggus een hele theorie op los laat.

Minggus geeft me een kijkje in zijn grote fantasie van dieren, kleuren en vooral grappige, onverwachte, creatieve antwoorden.


Zou je later kunstenaar willen worden? "Hmm dat zou leuk zijn, maar ik weet niet of het gaat lukken..."

Ah Minggus je bent heel creatief. Wie weet. Ik kom over 20 jaar nog een keertje bij je langs voor een interview. Dan ben ik 27 roept Minggus. En dan ben ik ....50 jeetje wat oud. We lachen.

Ik heb ook wel wat vragen voor jou Nadine! Opeens brand Minggus los met vragen aan mij.

"Als je een eigen vlag mag ontwerpen voor ons land, hoe zou die er dan uitzien?" Ik vertel hem dat ik de vlag alle kleuren van de regenboog zou geven.

En als je voor jezelf een naam mag bedenken, hoe zou je dan heten.

"Hmm ik ben wel blij met de naam die ik nu heb. Ik zou je president van Venlo noemen roept Minggus. En dan de laatste vraag. Als je een stambeeld mag maken, hoe zit deze er dan uit?

Dan zou ik een stambeeld van jou en mij maken Minggus.


Praten over creativiteit met Minggus laat me weer even kind voelen. We lachen, zingen en schilderen. Hij neemt me mee in zijn fantasiewereld en we zijn gefocust het ‘nu’.

Ik denk dat we als volwassenen vaker uit onze tunevisie moeten stappen.

Dans. Zing. Doe is wat je leuk vind. Denk niet aan net of straks. Laat alles even los.Wie is voor jou een kunst snuutje met een inspirerend verhaal dat gehoord mag worden? En nee, daar hoef je geen Rembrant voor te zijn. Ik zoom graag in op de kleine dingen die creativiteit juist zo bijzonder maken. Wil je iemand opgeven voor Venloose Kunst Snuutjes dan kun je mailen naar: nadinefels1988@hotmail.com of een appje sturen naar 0612092350.


Lijkt het je leuk om eens een schilderles te volgen? Dan kun je mailen naar ankie.aarts66@gmail.com of neems eens een kijkje op de website www.ninamoon.nl


Liefs,


Nadine209 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page