top of page

VENLOSE KUNST SNUUTJES


Maak kennis met kunst snuutje Jesse! Een multitalent want naast schilderen doet ze ook nog aan dans, zang en toneel.Als ik bij Jesse aan tafel ga zitten zie ik haar heel geconcentreerd schilderen aan haar Betty Boob schilderij. Ik heb dit snuutje al een tijdje mogen bewonderen met mijn camera en kan zeggen dat het een hele gemotiveerde dame is. Ik ben benieuwd naar wat dit snuutje allemaal te vertellen heeft over haar creativiteit! Als ik haar vraag voor een interview gaat ze er rustig voor zitten en kijkt me lachend aan. Ze verteld dat het allemaal begon toen ze ooit deelnam aan een workshop bij Atelier Nina Moon. Dit vond ze zo leuk en heeft zich ingeschreven voor de schilderles. Inmiddels is ze half jaartje actief als cursist en heeft al heel wat mooie creaties gemaakt!
'Creatief bezig zijn schept rust'


"Wat vind je zo leuk aan schilderen Jesse?", vraag ik "Ik vind het fijn dat ik me helemaal kan uitleven. Het voelt als vrijheid en het geeft rust." Bij deze crea bea blijft het niet alleen bij schilderen want ze heeft ook musical les bij Stella Duce. Hier krijgt ze van regisseurs, choreografen en zangcoaches maar liefst 3 uur les in zang, dans en toneel. Zingen bevalt haar eg goed en is op het moment bezig met repeteren voor de musical de kleine zeemeermin. Jesse speelt hierin de zus van Ariël. De voorstelling is te zien op 30 en 31 mei.

Naast school, musical les en schilderles is ze ook in haar vrije tijd het liefste creatief bezig.

Samen met vriendinnetjes gaat ze graag tekenen of muziek maken. Jesse heeft nog een verborgen talent want ze heeft ook gitaar gespeeld! Creativiteit zit hier in het bloed. Ze verteld dat haar vader een eigen schildersbedrijf heeft en haar moeder ook erg creatief is.Jesse met haar vader bij Atelier Nina Moon
"Wat zou je later willen worden Jesse?" Daar is nog niet helemaal over uit maar het lijkt haar leuk om juffrouw te worden. Natuurlijk eindig ik het gesprekje met de leukste vraag. "Als je een grote tekening op het stadhuis van Venlo mag maken, wat zou dit dan zijn?" Jesse zou het stadhuis alle kleuren van de regenboog geven. Een mooie weerspiegeling van haar kleurrijke ziel. Wat ik na dit gesprekje weer kan bevestigingen is dat schilderen rust in je hoofd geeft. Zelf heb ik het al vaak ervaren en om me heen zie ik het ook gebeuren. Door creatief bezig te zijn stoppen je gedachten. Je denkt even niet aan je zorgen, je problemen of de drukte van alledag.


Wil jij je verhaal over creativiteit ook graag delen? Stuur me dan whatsapp op 0612092350

Denk je: ik kan ook wel wat rust gebruiken door creatief bezig te zijn? Geef je dan op voor een intake gesprek bij Atelier Nina Moon om jou mogelijkheden te bespreken. Mailen kan naar: ankie.aarts66@gmail.com


Liefs,

Nadine


236 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page