top of page

VENLOSE KUNST SNUUTJES

Bijgewerkt op: 13 feb. 2020

Sergen: bij kunst draait het niet om goed of fout. Mijn fantasiewereld krijgt een plek op het doek en daardoor voel ik me vrij. Creativiteit is vrijheid.


Het begon allemaal toen Sergen's moeder een schilderset voor hem kocht. Zijn liefde voor schilderen groeide en is op 6 jarige leeftijd samen met zijn vriendinnetje Floortje begonnen met schilderles. Inmiddels is hij al 5 jaar gedreven aan het schilderen en heeft al heel wat schilderijen gemaakt.

"Wat betekent creativiteit voor jou Sergen?" Schilderen is mijn passie. Ik hou ervan om iets te creëren. De vrijheid om alles te kunnen maken wat je maar wilt. Voor mij draait het bij kunst niet om goed of fout. Mijn fantasiewereld kan ik terug laten komen op het doek en daardoor voel ik me vrij. Creativiteit is vrijheid. Sergen schildert graag dieren. Zo is de uil zijn lievelingsdier. Op dit moment schildert Sergen de professor uit de film Harry Potter. Hij is erg gemotiveerd om zijn creativiteit verder te ontwikkelen. Zo wil hij graag leren om meer realistisch mensen en dieren te schilderen. Als Sergen praat over zijn passie zie ik zijn ogen schitteren, een creatieve geest die dingen niet ziet zoals ze zijn maar hoe ze kunnen worden.


"Ik zou mijn creativiteit nooit zomaar achter mij laten"
"Creativiteit verbindt mensen"Wat vind je zo leuk aan de schilderlessen bij Atelier Nina Moon?

Nou, als je om je heen kijkt zie je overal mooie schilderijen hangen waaruit we kunnen kiezen om als voorbeeld te gebruiken. Ik vind het fijn dat we de keuze hebben uit voorbeelden maar ook de ruimte hebben voor eigen inbreng. Ik maak thuis wel eens schetsen en laat ik dit aan de juf Ankie zien. Samen bekijken we hoe we dit naar het schilderij kunnen vertalen. Ik vind het ook erg leuk dat hier allemaal kinderen zitten waarmee je je interesse kunt delen. Op school heb ik niet echt vrienden waarmee ik mijn creativiteit kan delen daarom ben ik blij dat ik op schilderles zit!


Wie is voor jou een kunst snuutje met een inspirerend verhaal dat gehoord mag worden?

Ik zoom graag in op de kleine dingen die creativiteit juist zo bijzonder maken. Wil je iemand opgeven voor Venloose Kunst Snuutjes dan kun je mailen naar: nadinefels1988@hotmail.com of een appje sturen naar 0612092350.

Lijkt het je leuk om eens een schilderles te volgen? Dan kun je mailen naar ankie.aarts66@gmail.com of neems eens een kijkje op de website www.ninamoon.nl


Liefs,

Nadine135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page