top of page

VENLOSE KUNST SNUUTJES

Bijgewerkt op: 5 mrt. 2020

'Féline! Féline! We komen op de foto!' Zodra mijn camera uit de tas komt breekt het gegiechel bij deze twee vrolijke snuutjes los. Lekker gek doen voor de camera daar houden deze vriendinnen wel van. Féline en Jiska delen samen hun liefde voor schilderen en tekenen, zijn 11 jaar oud en komen elke woensdag middag vanuit school naar de schilderles. Hun sprankelende energie stijgt vaak boven alles uit. Ze kletsen heel wat af en houden wel van een geintje. Tijd om deze twee mooie creatieve dames in the picture te zetten!


Ontzettend enthousiast beginnen Féline en Jiska te vertellen over hun liefde voor schilderen en tekenen. Ze zijn beide al vanaf jonge leeftijd creatief bezig en dit is gelukkig niet onopgemerkt gebleven door de ouders. De meiden zijn namelijk geattendeerd door hun ouders om eens een kijkje te nemen bij Atelier Nina Moon. En ja hoor ze zaten meteen op hun plek. Sindsdien komen ze elke woensdag middag naar Atlier Nina Moon voor schilderles en hebben al heel wat mooie creaties op hun naam staan. Als ik naar de twee meiden kijk zie ik een mooie pure vriendschap. Tijd om deze kunst snuutjes beter te leren kennen.


Jiska zit inmiddels al drie jaar op schilderles en Féline een jaartje.

Féline: ik zat eerst op de donderdag maar toen ik hoorde dat Jiska en mijn klasgenootjes op de woensdag les hebben ben ik hierbij aangeschoven. Het is altijd erg gezellig!

Vrienden van onze familie hebben een atelier in Tegelen. Er heeft ooit een schilderij van mij gehangen en dat is verkocht. Ik hoop later meer van mijn schilderijen te kunnen verkopen. Het leuke aan schilderen vind ik dat er gekke dingen uit kunnen komen. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt en het maakt niet uit hoe gek je schilderij wordt, alles mag!'


Zou je later een creatief beroep willen hebben Féline?

Nou...ik wil eigenlijk graag verloskundige worden en mijn vrije tijd gebruiken om schilderijen te maken. Het lijkt me tof om deze later samen met Jiska te gaan verkopen!

Jiska roept: 'Ik denk dat ik later wel iets met kunst wil gaan doen! Daarom is het fijn dat ik me tijdens de schilderlessen verder kan ontwikkelen. Ik zou graag beter willen worden in realistisch tekenen. Féline kijkt Jiska met een glimlach aan en zegt: 'Je maakt echt hele mooie schilderijen. Ik wil net zo goed kunnen tekenen als Jiska.' Het complimentje tovert een lacht op Jiska's gezicht. De andere meiden aan tafel roepen: 'Ja! Jiska kan heel goed tekenen!'

Er zit een mooie boodschap achter het compliment van Féline. Kinderen zijn zo puur en leven in het moment. Ze ontvangen een compliment vaak met een glimlach en dankjewel. Daar kunnen we nog wat van leren. Een complimentje krijgen is namelijk niet voor iedereen even makkelijk. Wat ik onder ons als volwassenen vaak zie is dat we complimenten bescheiden afdoen. Dúrf jou compliment in ontvangst te nemen met een simpele “bedankt”. Net als bij Féline en Jiska mogen we openstaan om te ontvangen. Het is gezond voor jezelf en de relatie met de gever.'Van jou heb ik ook hele mooie creaties voorbij zien komen Féline. Wat vind je zelf het mooiste schilderij dat je ooit gemaakt hebt?' 'Het schilderij met de kiwi!' antwoord Féline.

Ongeveer een half jaar geleden maakte Féline haar kiwi schilderij. Ik denk terug aan het moment dat ik haar fotografeerde en dacht: 'dit wordt een heel mooi eindresultaat.'

And so it is! Féline is erg gemotiveerd om zich verder te ontwikkelen. Ze wil graag beter worden in realistisch tekenen.
Hebben jullie op school ook creatieve vakken?

'Ja maar helaas veel te weinig. We willen graag meer aandacht voor creativiteit op school.' En daar ben ik het helemaal mee eens! Het zou mooi zijn als scholen meer tijd, aandacht en ruimte bieden voor de creativiteit van kinderen. Creativiteit is zoveel meer dan alleen tekenen en knutselen. Iedereen heeft creatief vermogen in zich. En bovendien, dat soort creatief vermogen kan aangewakkerd worden door (jonge) mensen vaak de kans te geven om ideeën te exploreren, dingen van een andere kant te bekijken, hun verbeelding de vrije loop te laten, andere zintuigen of oplossingsmethodes te laten gebruiken dan de gebruikelijke.

Creativiteit wordt door deze sprankelende dames tot leven gebracht en dat mag door iedereen gezien worden!


Wie is voor jou een kunst snuutje met een inspirerend verhaal dat gehoord mag worden? En nee, daar hoef je geen Rembrant voor te zijn. Ik zoom graag in op de kleine dingen die creativiteit juist zo bijzonder maken. Wil je iemand opgeven voor Venloose Kunst Snuutjes dan kun je mailen naar: nadinefels1988@hotmail.com of een appje sturen naar 0612092350.


Lijkt het je leuk om eens een schilderles te volgen? Dan kun je mailen naar ankie.aarts66@gmail.com of neems eens een kijkje op de website www.ninamoon.nl
Liefs,

Nadine


155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page